Kedves követőink, kedves leendő közönségünk, kedves érdeklődők! Sajnálattal kell közölnünk, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatos bizonytalan kimenetelű, jelenleg még ismeretlen rendelkezések miatt úgy döntöttünk, idén nem rendezzük meg a Randevút! Amint lesz új dátum, jelentkezünk!

A Barokk Randevú a Heureka Music Agency saját minifesztiválja, amely idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre, és - ahogy a Zenei barangolások ínyenceknek alcím is mutatja - más műfajok felé is kitekint.

A koncertsorozat 2020-ban is a Gödöllői Királyi Kastélyban nyitja meg kapuit augusztus 15-én. A háromnapos rendezvény programját idén két külön hétvégére bontva mutatjuk be, repertoáron pedig angol barokk zeneszerzők - Henry Purcell, John Dowland, G. Fr. Händel - remekművei mellett neobarokk mesterműveket - Edvard Grieg: Holberg Suit, Igor Stravinsky: Pulcinella, Ottorino Respighi: Antik áriák és táncok - is hallhatunk, Prima Primissima- és Artisjus-díjas művészek előadásában. A fesztiválon közreműködik – többek között – a Swing à la Django zenekar, ifj. Sárközy Lajos hegedűművész, a Clermont Quartet, Csereklyei Andrea, Balogh Eszter, Csapó József, Najbauer Lóránt, Varga Donát, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar. A karmesteri magyarázatokkal színesített Megérthető zene c. program vezetője Hollerung Gábor, az újragondolt, egyedi formában színpadra vitt szecenikus előadás (Purcell: Dido és Aeneas) fiatal rendezője pedig Philipp György lesz.


A hagyományos fesztiválokkal szemben egy olyan különleges komolyzenei koncertsorozattal várjuk a hallgatókat, amelyet a szervezők és a fellépő művészek barokk zene iránti szeretete hívott életre, és ahol a korabeli társasági élet hangulatát idézzük fel. A fesztivál célja, hogy minőségi klasszikus zenei élményt nyújtson látogatóinak, főúri módon berendezett helyszíneken, rendkívüli igényességgel összeállított barokk zenei programmal.

 

 

Műsor

2020. augusztus 15. 18:30

Kávéházi barokk mini koncertek
Kastély Kávézó

 Korabeli angol barokk művek a Clermont Quartet előadásában. 

 

2020. augusztus 15., 19:30

Henry Purcell: Dido, Aeneas
Barokk Színház

Elmúlásjáték két képben és három színben


Tetteinknek gyakran egész életünkre kiható következményei vannak. Egy rosszkor kiejtett szó, vagy nem talált tárgy rossz útra vihet, vagy épp jobbra, mint amin azelőtt jártunk. Dido és Aeneas szerelme lángoló és tabukkal terhelt. Amit a királynő nem mond ki, Aeneas megteszi. Ami miatt egyikük szenved, a másik félreérti. Purcell különös zenéje egyik részről a Britteni módon pedagógiai, másrészt elemzi ezt a rövid, de fordulatos szerelmi harcot. Azok a közhelyek, amik idevágnak, mind igazak: a szerelem erős mint a halál. A szerelem múlandó, a halál maradandó...Előadásunkban kettejük világába semmi és senki sem férkőzhet, a jó vagy rossz szándékok, amik a két főszereplő tetteit alakítják, leginkább gondolatok maradnak. Személyes történetünknek is része az előadás, mivel a két főszereplő a való életben is szerelmespár, ugyanolyan bonyolult belső történetekkel, mint az opera szereplői.

Dido: Csereklyei Andrea
Aeneas: Varga Donát
Udvahölgyek, boszorkányok: Zombori Zsanett, Losonczki Andrea
Főboszorkány: Csapó József
Zenei vezető: Palojtay János

Zenészek: Hegyi Miklós, György Andrea, Dráfi Kálmán, Kertész Endre, Lombos Pál
A rendező munkatársa: Mátrai Diána
Rendező: Philipp György

 

2020. augusztus 29., 18:30

The lowest Trees has tops
Kastély Kávézó

Dalest John Dowland lantkíséretes dalaiból

Dowland saját korában virtuóz lantjátékáról várt ismertté és kedveltté Európában, ismertebbé, mint hazájában. Nagyszámú zeneművet, főleg táncdarabokat szerzett lantra, de vallásos zenéket, zsoltárokat is írt. Legkiemelkedőbb és legmaradandóbb műfaja azonban az air, a lanttal kísért dal volt. Ebből négy gyűjteménye is megjelent még életében. Kávéházi kamarazene hagversenyünk ezekből válogat.

Philipp György – ének
Tokodi Gábor – lant, barokk gitár

 

2020. augusztus 29., 19:30

Bachtól Djangoig
Lovarda

A Swing á la Django nagykoncertje

A Swing à la Django zenekar tavalyi teltházas Bachtól Djangoig c. koncertjének sikerén felbuzdulva, idén ifj. Sárközy Lajos hegedűművésszel lép színpadra és dolgozza fel a legismertebb barokk dallamokat a swing, a bossa nova, a latin zene és a francia sanzon műfajaiban kalandozva, egy nagyszabású egész estés koncerten. A felejthetetlen zenei élményt és a tökéletes nyár esti kikapcsolódást a műfaji sokszínűség mellett a kiváló zenészek virtuóz játéka, valamint a Gödöllői Királyi Kastély varázslatos hangulata is garantálja.
Sztárvendég: ifj. Sárközy Lajos hegedűvirtuóz

 

2020. augusztus 30., 15:30

Megérthető zene /  Neobarokk mesterművek 
Lovarda 

Elhangzó művek: Edvard Grieg: Holberg Suit, Igor Stravinsky: Pulcinella, Ottorino Respighi: Antik áriák és táncok

A műveket ismerteti: Hollerung Gábor
Közreműködik: a Budafoki Dohnányi Zenekar
Koncertmester: Berán Gábor

 

2020. augusztus 30., 18:00

Georg Friedrich Händel: Messiás  
Lovarda 

Közreműködik: a Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Hollerung Gábor

 


Facebook

 

 

 

 

Referenciák

Kapcsolat

LOMBOS Pál

ügyvezető igazgató, művészeti vezető
+36 30 47 67 464
p.lombos@heurekamusic.com

GÁLL Franciska

Office Manager, Booking
+36 20 381 8663
f.gall@heurekamusic.com

MARTYIN Nikolett

Booking
+36 70 339 1568
n.martyin@heurekamusic.com