A Barokk Randevú a Heureka Music Agency saját minifesztiválja, amely idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre, és - ahogy a Zenei barangolások ínyenceknek alcím is mutatja - más műfajok felé is kitekint.

A koncertsorozat 2019-ben is a Gödöllői Királyi Kastélyban nyitja meg kapuit augusztus 24-én. A kétnapos rendezvényen a korabeli barokk zeneszerzők - Bach, Boccherini, Vivaldi – remekműveit hallhatjuk, Prima Primissima- és Artisjus-díjas művészek előadásában.

Közreműködik, többek között, a Swing à la Django zenekar és a Tambala Ütőegyüttes, Sárik Péter zongoraművész, Szentpáli Roland és Lukács Gergely tubaművészek, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar. Vezényel Hollerung Gábor.

A hagyományos fesztiválokkal szemben egy olyan különleges komolyzenei koncertsorozattal várjuk a hallgatókat, amelyet a szervezők és a fellépő művészek barokk zene iránti szeretete hívott életre, és ahol a korabeli társasági élet hangulatát idézzük fel. A fesztivál célja, hogy minőségi klasszikus zenei élményt nyújtson látogatóinak, főúri módon berendezett helyszíneken, rendkívüli igényességgel összeállított barokk zenei programmal.

 

Műsor

2019. augusztus 24. 13:00

Szentpáli Roland - tubaművész szólókoncertje
Barokk Színház
Közreműködik: Lukács Gergely - tubaművész / Budafoki Dohnányi  Zenekar kamarazenekara

Egy rendhagyó koncert Szentpáli Roland tubaművésszel, aki a Zeneakadémia tanára, a Nemzeti Filharmonikus zenekar tubaművésze, zeneszerző, antik hangszer gyűjtő és antik hangszerjátékos. 

A sokoldalú és kiváló szólista ezen a koncerten Bach a-moll Concerto-ját és Boccherini B-Dúr Concerto-ját adja elő különleges antik hangszerein, a Budafoki Dohnányi Zenekar kamarazenekarának kíséretével.

A koncert különleges meglepetése Vivaldi a-moll Kettősversenye, amelyet a Virtuózok c. műsorból ismert Lukács Gergely tubaművésszel közösen adnak elő.

Jegyvásárlás

 

2019. augusztus 24., 16:00

​Megérthető zene / Vivaldi: Négy évszak
Lovarda
A művet ismerteti: Hollerung Gábor
Közreműködik: a Budafoki Dohnányi Zenekar kamarazenekara / koncertmester: Berán Gábor

Vivaldi Négy évszak című műve nem véletlenül tartozik a zenetörténet legnépszerűbb alkotásai közé. Egyrészt talán azért, mert a műben három művészet is keveredik: az irodalom, a képszerűség és a zene (és így egyszerre több érzékünkre is hat), másrészt pedig lelkünk egyik legtalányosabb mechanizmusát, a természethez, az évszakokhoz és az elemekhez való viszonyát fogalmazza meg. Vivaldi művészete tulajdonképpen a romantikus értelemben vett programzenének tekinthető, hiszen Vivaldi teleírta a kottát a szonettekre tett utalásokkal, és muzsikája rengeteg pillanatban képszerű, máskor hangutánzó elemeket tartalmaz. A természet, az élővilág, az elemek megszólaltatása mellett a művet mégis az emberi érzelmek fogják keretbe, amelyek minden évszak szépségét és az abban meglelhető örömöt állítják középpontba.

Jegyvásárlás

 

2019. augusztus 24., 20:00

J. S. Bach: Phoebus és Pán párviadala
Lovarda
Közreműködik: Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Hollerung Gábor
Rendezte: Dénes Viktor

A Phoebus és Pán, Bach azon kantátája, melynek játékos mitológiai történetében két Isten verseng. Phoebus (Apollón) és Pán is azt állítja, hogy az ő dala szebb. A történet mögött a hozzá nem értés, a kóklerség elleni felháborodás, tiltakozás húzódik meg. Noha a zenéje Bach-hoz hűen fantasztikus, a fenti konfliktusból fakadó finom ellentéteket a két versengő muzsikájában mégis pontosan tetten lehet érni. Egy verseny mindig jó alakalom arra, hogy lebilincselő helyzetek alakuljanak ki. A lendületes szituációk mindannyiunk számára élményteli estét ígérnek!

Az elődás eredeti német nyelven látható, magyar feliratozással.  

Főbb szerepekben: Najbauer Lóránt / Balogh Eszter / Szigeti Karina / Szerekován János

Zenei vezető: Sándor Szabolcs

Producer Lombos Pál / Heureka Music Agency

Dénes Viktor 2013-ban végzett a Színház - és Filmművészeti Egyetem zenés-színész szakán. Azóta több hazai és nemzetközi produkcióban dolgozott, mint színész. 2018-ban régi meggyőződésétől vezérelve megrendezte első opera előadását, melynek fő célja, hogy a kiváló zenei élményen túl hiteles és valós színházi és színészi élményt adjon a nézőknek. Ez a próbálkozása olyannyira sikeres volt, hogy elindította őt az opera rendezés világába.

 

Jegyvásárlás

 

2019. augusztus 25., 19:30

Bachtól Djangoig - a Swing á la Django és a Talamba Ütőegyüttes nagykoncertje
Lovarda
Sztárvendég: Sárik Péter zongora

A Swing à la Django zenekar tavalyi teltházas Bachtól Djangoig c. koncertjének sikerén felbuzdulva, idén újra a Talamba Ütőegyüttessel lép színpadra és dolgozza fel a legismertebb barokk dallamokat a swing, a bossa nova, a latin zene és a francia sanzon műfajaiban kalandozva, egy nagyszabású egész estés koncerten.

A felejthetetlen zenei élményt és a tökéletes nyár esti kikapcsolódást a műfaji sokszínűség mellett a kiváló zenészek virtuóz játéka, valamint a Gödöllői Királyi Kastély varázslatos hangulata is garantálja. Ebben az évben az est sztárvendége a hazai jazz szcéna egyik kiválósága, Sárik Péter zongoraművész lesz.

 

Jegyvásárlás

 


Facebook

 

 

 

 

Referenciák

Kapcsolat

LOMBOS Pál

ügyvezető igazgató, művészeti vezető
+36 30 47 67 464
p.lombos@heurekamusic.com

GÁLL Franciska

Office Manager, Booking
+36 20 381 8663
f.gall@heurekamusic.com

MARTYIN Nikolett

Booking
+36 70 339 1568
n.martyin@heurekamusic.com