Kovács Linda & Bögöthy Ádám jazz duó

Az ének és nagybőgő kettőse első hangzásra talán szokatlannak tűnhet, hiszen a duó formáció zenei műfajtól függetlenül egyike a legmerészebb alkotási formának, ebben a felállásban pedig unikumnak számít. A páros zenéjében az akusztikus hangzás a tradíciók iránti tiszteletet sugallja, míg az elektronika megjelenése egyfajta reakció a jelen kor hatásaira. E két szemlélet összegyúrásának eredményeképpen valóban komplex és változatos zenei anyag szólal meg, melynek gerincét főként saját kompozíciók alkotják. Minimál ambient vagy lüktető groove egy kórusnyi énekkel megspékelve.

A Kovács Linda jazz énekesnő, hangszeres improvizatőr, zeneszerző és hangszerelő, akinek egyedi hangja és gondolkodásmódja a hazai kortárs jazz nagyjai közé emeli. Közreműködőként részt vett a Budapest Jazz Orcherstra, a Modern Art Orchestra, Szalóki Ági, Both Miklós ill. Rutkai Bori produkcióiban. Több hazai jazzverseny dobogós helyezettje. 2018 végén megjelent „Sunflower” című szerzői lemeze a Budapest Jazz Orchestra-val igen elismerő kritikákban részesült (Magyar Narancs, Gramofon), a JazzMa.hu pl. minden idők legjobb magyar jazzlemezei közé sorolta.

Bögöthy Ádám a fiatal generáció egyik legfoglalkoztatottabb muzsikusa. A műfajok iránti nyitottság és zenei alázat éppúgy jellemző rá, mint az alapos, részletgazdag munka. Számos zenekarban megfordult, a népzenétől kezdve a popzenén át a kísérletezőbb jellegű produkciókig, fő irányzatkánt azonban a jazz megannyi válfaja jellemzi munkáját. Alkotó muzsikus, aki a hangszeres játék mellett nagy hangsúlyt fektet dalszerzésre és zeneszerzésre is, ennek eredményeképpen számos reklám - és filmzene fűződik nevéhez.

 

Referenciák

Kapcsolat

LOMBOS Pál

ügyvezető igazgató, művészeti vezető
+36 30 47 67 464
p.lombos@heurekamusic.com

GÁLL Franciska

Office Manager, Booking
+36 20 381 8663
f.gall@heurekamusic.com

MARTYIN Nikolett

Booking
+36 70 339 1568
n.martyin@heurekamusic.com