Opera két részben Monteverdi és Pergolesi műveiből
(Il combattimento di Tancredi e Clorinda, La serva padrona)


A két mű együttes bemutatása egy egész estés műsornak felel meg, de az operák önállóan is színpadra állíthatók.
Az O/A - DE PERSONIS, vagyis opera a maszkokról, szerepekről, amiket egymás előtt, vagy akár a nézők előtt viselünk, reményeink szerint pont azt a korosztályt, azt a zeneszerető közönséget szólítja meg, akik számára a zenés színház nem feltétlenül egyenlő a régivel, a megérthetetlennel, az unalmassal. „A mai itthoni opera-előadói kánontól eltérően számunkra az egyik fő szempont, hogy az előadók nem csak szépen éneklő tárgyak legyenek, hanem önálló gondolatokkal bíró emberek, kreatív alkotó és előadóművészek.”
A Monteverdi Tankréd és Klorinda és a Pergolesi Úrhatnám szolgáló fúziójának eredménye egy kétrészes opera, melynek történetei a szó szoros értelmében ugyan nem függenek össze, de mondanivalójuk annál inkább. A közös nevező: a bennünk élő örök vágy az egyenrangú társ iránt. A darabok szerzői ideális összhangról, igazi partneri egységről szólnak. Nem a külvilágnak mutatott domináns arcunkról (álarcunkról), hanem a bennünk élő, gyakran szinte kikutathatatlan vágyakozást fogalmazzák meg a hőn áhított társ után.


Alkotó előadók: Bojtos Luca, Mózes Zoltán, Erdős Attila, Philipp György, Heureka Pop Orchestra
Producer: Lombos Pál
Jelmez: Béres Móni
Maszk: Haraszti Janka
Mozgás: Gergye Krisztián
Rendezte és vezényel: Philipp György
Felállás: 3 szólista + 7 fős zenekar
Az előadás hossza: kb. 90 perc


Az O/A - DE PERSONIS c. előadás illeszkedik abba a rendező által megálmodott elképzelésbe, miszerint karmesterként és rendezőként olyan összművészeti és opera-előadások létrehozását tartja elsődleges feladatának, melyek képesek a műfajt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érhetővé és szerethetővé tenni.

 

 

Referenciák

Kapcsolat

LOMBOS Pál

ügyvezető igazgató, művészeti vezető
+36 30 47 67 464
p.lombos@heurekamusic.com

GÁLL Franciska

Office Manager, Booking
+36 20 381 8663
f.gall@heurekamusic.com

MARTYIN Nikolett

Booking
+36 70 339 1568
n.martyin@heurekamusic.com